top of page

Com a membre de l'Associació de músics AEMCAT he participat aquest estiu en la 12a ESCOLA D'ESTIU 2017 que ha tingut lloc a Tremp.

En aquesta nova edició de l’escola d’estiu s'ha volgut reflexionar  sobre la ludificació o gamificació (adaptació del terme anglès gamification) que no és més que l'ús dels elements i de la mecànica del joc en contextos aliens a aquest, amb l'objectiu d'orientar el comportament de les persones i aconseguir determinades fites com per exemple aconseguir una vinculació especial amb els usuaris, incentivar un canvi de comportament o transmetre un missatge o contingut, i la seva aplicació a les aules de música.

AEMCAT

REY LEÓN, el Musical

Teatre d'Òpera: la SCALA de Milà

Amb la pel·lícula " Mama jo vull ser aemcataire! ", vídeo del taller comú de joc on tots els participants i formadors juguem a fer una pel·lícula, vam finalitzar les jornades.

La majoria de sons que hi apareixen han estat enregistrats pels participants.

Música als Parcs de Barcelona

M'he hagut de desplaçar a Madrid, al Teatro Lope de Vega, per a presenciar un dels més impressionants musicals de la meva vida.... " El Rey León ".

No tinc paraules per expressar tantes emocions.... amb un gran muntatge escènic, un vestuari impactant i unes veus captivadores aconsegueixen captar l'atenció des del primer a l'últim minut del musical.

En els seus orígens aquest teatre estava ubicat en un altre edifici que es va destruir en un incendi. Al 1776 l'arquitecte neoclàssic, Giuseppe Piermarini, va dissenyar el pla de l'actual edifici, que la llavors emperadriu Maria Teresa I, va considerar ideal. Des de llavors, van començar les obres, que es van concloure dos anys després. La primera obra que es va presentar va ser "L'Europa riconosciuta", de Salieri.

Com s'estilava en alguns teatres del segle XVIII, "La Scala" va funcionar al principi també com casino; fins a quedar únicament relegat el seu ús per als entreteniments del gran teatre.


El disseny actual data de 1907, en el qual se li va fer una reforma i un rentat de cara a l'edifici. Molts anys més tard, el 1946, es va fer una segona reforma per reconstruir l'immens dany causat pels bombardejos durant la Segona Guerra Mundial. Després d'aquesta reforma, l'11 de maig de 1946, es va reinaugurar amb un concert memorable dirigit per Arturo Toscanini.

Mi canal

Mi canal

Mirar ahora

A l'edifici hi ha un museu en el qual s'exposa el vestuari d'importants presentacions i una extensa col·lecció de pintures, fotografies, esbossos i estàtues relacionats amb el món de l'òpera.

Entre les coses més destacables que s'hi poden veure cal esmentar la mà en escaiola de Chopin, l'espineta on es creu que va aprendre a tocar Verdi, diverses batutes utilitzades pel mestre Toscanini en presentacions en aquest mateix teatre, la màscara mortuòria de Puccini i un reliquiari amb un floc dels cabells de Mozart.

Malgrat no poder assistir a cap representació si vaig gaudir d'una visita guiada per tot l'edifici súper interessant !!!!

Cada any els espais verds de la ciutat de Barcelona s'omplen de música gràcies a "Música als Parcs". 

Aquest cicle de concerts estiuencs va néixer fa més de quinze anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència de joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i les nits d'estiu.

En aquesta nova edició 2017, s'ofereixen 50 concerts de diferents estils, com ara música clàssica, jazz, blues, formacions corals i formacions d'escoles de música o orquestres. Hi actuen els músics i els intèrprets seleccionats pel jurat en l'edició d'enguany: intèrprets de música que ofereixen concerts de petit format, quartets com a màxim. Tots els músics són majors de 16 anys i menors de 35.

També hi participen escoles de música municipals, amb la voluntat de destacar la tasca educativa de les escoles municipals de música de Barcelona, que formen gran part dels músics que en el futur passaran a estudis musicals superiors.

El primer concert que vaig escoltar dins el cicle de "Música als Parcs" va estar el del Cor Jove de l'Orfeó Sarrianenc al districte de Sarrià Snat Gervasi, concretament a l'espai dels jardins del Turó del Putxet.

Un dels meus fills hi canta i com no, no hi podia faltar !!!!

bottom of page