576_1331912824Romeu-i-Julieta.jpg

ARGUMENT

A Verona, una ciutat d'Itàlia, vivien dues famílies que eren rivals entre si. Eren els Capuleto i els Montesco. Un dia Romeu, el fill d'aquests últims, va decidir anar a una festa dels Capuleto amb una màscara perquè no el reconeguessin. Allà es va trobar per primera vegada amb Julieta, la filla dels Montesco, i es va enamorar perdudament d'ella.

 

A la fi de la festa, des de la seva finestra, Julieta va confessar el seu amor per Romeo sense saber que ell estava sota escoltant-la. Amb l'ajuda de fra Lorenzo, un capellà amic de Romeu, es van casar just a l'endemà d'aquella primera trobada.

 

Quan els Capuleto es van adonar que Romeo havia estat a la festa es van enfadar moltíssim. Com a resultat, Tebaldo, de la família Capuleto, va reptar a Mercuri, un amic de Romeu, a batre en duel. Romeo va acabar intervenint en la baralla i va acabar amb la vida de el cosí de Julieta.

 

Com a conseqüència, Romeu va ser condemnat a l'exili i va haver d'anar Verona fins Màntua. En aquest moment tots van descobrir el matrimoni secret entre Romeu i Julieta. Com era d'esperar, els pares d'ella no ho van acceptar i la van obligar a casar-se amb el comte Paris. Julieta va accedir, però la nit anterior a l'enllaç es va beure un narcòtic per simular que estava morta.

 

Fra Lorenzo va quedar encarregat d'avisar a Romeu perquè fos a buscar-la i tornessin junts a Màntua. El que va passar que és que el frare va ser detingut i no pudRomeo i Julietao avisar a Romeu.

 

En conseqüència, Romeu va pensar que la mort de la seva estimada era real. Va decidir per tant comprar un poderós verí i, en el sepulcre de Julieta, que en realitat estava adormida, la va besar per última vegada abans de beure el verí.

 

Quan Julieta va despertar es va trobar al seu estimat jaient al seu costat, amb la copa encara a la mà. La noia va decidir també acabar amb la seva vida.

 

A la fi, les dues famílies enemigues, els Capuleto i els Montesco, abatuts pel tràgic final dels joves amants, van decidir reconciliar-se.