top of page

 ( Viena  1804 - Viena  1849  ) 


Neix a Viena i aprèn música a la taverna dels seus pares, escoltant als músics que toquen allà.


Als 19 anys forma part d'un trio de violinistes que treballa amb Josef Lanner tocant pels suburbis de la ciutat. Quatre anys després forma el seu propi grup. Les seves peces tenen molt èxit per les tavernes vieneses.


Augmenta la seva fama i també la del seu company Josef Lanner. Aviat el públic es divideix en straussistes i en lanneristes. Guanya Strauss després de signar un contracte per sis anys per tocar en els establiments més elegants de la ciutat.

Amb 21 anys es casa amb Maria Anna Streim amb qui té 6 fills. Johann no vol que es dediquin a la música, però serà quelcom innat. El primer, amb el mateix nom que el pare, serà el més famós, més inclús que el seu pare.

hqdefault.jpg
descarga.jpg

Als 27 anys es troba de nou amb Lanner i junts organitzen la música de ball a la cort de l'Emperador.


Realitza diferents concerts i gires per Europa, fins que als 30 anys el nombren director de música dels ciutadans de Viena. És un gran reconeixement, es crea per ell el títol de director musical de ball de la cort Àustro-Hongaresa.


Compositor, violinista i director d'orquestra arriba a composar 152 valsos, a més de polques, marxes....sent un dels compositors austríacs més reconeguts.

Mor el 25 de setembre de 1849, amb 45 anys.

bottom of page