top of page

La Pantera Rosa

La Pantera Rosa (títol original en anglès The Pink Panther) és una pel·lícula estatunidenca que parla d'un personatge de ficció de l'any 1963, dirigida per Blake Edwards i protagonitzada per David Niven i Peter Sellers. És la primera d'una sèrie de pel·lícules en les quals el protagonisme passa directament a centrar-se en l'inspector Clouseau. Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català.

Peter Sellers com a l'inspector Clouseau ha d'impedir el robatori de la Pantera Rosa, un diamant de gran valor, per part del Fantasma, personatge interpretat per l'actor David Niven.

L'àlbum de banda sonora va ser publicat per RCA Records, produïda per Joe Reisman i consistia en música escrita per Henry Mancini, interpretada per la seva orquestra. Es va gravar del 16 al 18 de setembre de 1963. El 2001, el disc de la banda sonora va rebre el premi de Grammy Hall of Fame Award. El 2005, la partitura es va incloure a la llista AFI's 100 Years of Film Scores en el seu número 20.

La_pantera_rosa-204417457-large.jpg
the pink panther henry mancini.jpg


A la pel.lícula original de 1963  la Pantera Rosa era un diamant de gran valor i, per extensió, també es deia així el lladre de guant blanc que havia aconseguit sostreure'l.

Un dels elements més identificables de la Pantera Rosa és la música del títol i els seus crèdits, composta per Henry Mancini per a la pel · lícula original, i desenvolupada amb diverses variacions en la resta de les sèries i pel · lícules.
 Es tracta d'un tema de jazz, amb el saxo tenor com a principal element instrumental. 

The Pink PantherHenry Mancini
00:00 / 02:38
20fe39bf645dd802fcf43905d2de908f.jpg

MUSICOGRAMES

bottom of page