top of page

Blake Edwards

(Tulsa, Oklahoma, Estats Units, 26 de juliol de 1922 - Santa Monica, 15 de desembre de 2010)

Fou un director de cinema, guionista i productor estadounidenc.

Abans de dedicar-se a la direcció, Edwards va treballar a la ràdio i a Hollywood com a actor, guionista i productor des de començaments dels anys 40.

blake-edwards-director-fotos.jpg

Però la pel·lícula més popular de Blake Edwards va ser La Pantera Rosa (1963), protagonitzada per David Niven, Peter Sellers, Robert Wagner, Claudia Cardinale i Capucine.

 

La partitura de Mancini i la pantera rosa de dibuixos animats apareguda en els títols de crèdit van aconseguir una repercussió extrema que va comportar la creació d'una famosa sèrie de televisió de dibuixos animats. Sellers i el seu personatge Clouseau serien els protagonistes absoluts d'una sèrie continuada de títols.

1292521385_0.jpg

Henry Mancini

(Cleveland, Ohio, 16 d'abril de 1924 - Los Angeles, Califòrnia, 14 de juny de 1994)

images.jpg

Enrico Nicola Mancini, conegut com a Henry Mancini fou un músic estatunidenc, conegut per les seves composicions de bandes sonores tals com La Pantera Rosa o Hatari, amb peces com Baby elephant walk, que es van fer molt cèlebres. Va treballar a les ordres dels directors Blake Edwards, Howard Hawks, Anthony Mann, Paul Newman, Vittorio de Sica i Orson Welles, entre altres.

 

Sovint se'l considera com un dels compositors més importants de la història del cinema

bottom of page